Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over de aankoopkeuring. Staat uw vraag er niet tussen neem dan gerust contact met ons op.

1. Waar kan ik de aankoopkeuring laten uitvoeren?

U kunt de aankoopkeuring bij ACC Oosterwolde in Oosterwolde laten uitvoeren.

2. Hoe maak ik een afspraak voor de aankoopkeuring?

U kunt telefonisch of online een afspraak plannen. Indien u online een afspraak wilt inplannen klik hier. Wilt u telefonisch een afspraak plannen? Klik hier.

3. Wat kost de aankoopkeuring?

De aankoopkeuring kost tijdelijk € 149,00 (Normaal 199,00). Hiervoor wordt de auto zeer uitgebreid gekeurd en er zijn geen extra of verborgen kosten aan de keuring verbonden. U ontvangt een afschrift van het keuringsrapport en een toelichting hierop. U betaalt achteraf bij de ACCgarage die de keuring heeft uitgevoerd.

4. Moet ik zelf bij de keuring aanwezig zijn?

U hoeft niet bij de keuring aanwezig te zijn. Uiteraard bent u van harte welkom. Ook kunt u dan eventueel aanvullende vragen stellen.

5. Kan ik alle merken en type auto’s een aankoopkeuring laten uitvoeren?

Alle merken komen in aanmerking voor een aankoopkeuring.

6. Kan ik een voorbeeld van het keuringsrapport vooraf inzien?

Voor een voorbeeld van het volledige keuringsrapport klik hier.

7. Krijg ik een keuringsrapport mee?

Na de keuring ontvangt u een overzichtelijk keuringsrapport. Klik hier voor een voorbeeld.

8. Op hoeveel punten wordt de auto gecontroleerd?

De auto wordt op 123 punten gecontroleerd. Alle belangrijke zaken om de staat van de auto te beoordelen worden grondig geïnspecteerd.

9. Hoe wordt het schadeverleden gecontroleerd?

Indien een auto bij een schadebedrijf wordt hersteld dan wordt dit geadministreerd. ACC Oosterwolde controleert op deze manier of de auto een schadeverleden heeft.

10. Hoe wordt de kilometerhistorie gecontroleerd?

ACC Oosterwolde heeft toegang tot de NAP (Nationale Auto Pas) database. Hierin worden door alle garages, kilometerstanden bij het onderhoud, geadministreerd. Op deze manier kan ACC Oosterwolde beoordelen of de auto een logische kilometerstand heeft.

11. Ik heb nog een vraag over de aankoopkeuring, wie kan ik bellen?

Indien u een vraag over de aankoopkeuring heeft kunt u ACC Oosterwolde bellen. Zij staan u graag te woord.

12. Wie voert de aankoopkeuring uit?

De aankoopkeuring wordt uitgevoerd door een door de RDW (RijksDienst Wegverkeer) gecertificeerde keurmeester. Deze keurmeester is dus uitstekend opgeleid en is gecertificeerd om ieder merk auto te keuren.

13. Wat is het verschil tussen een aankoopkeuring en een APK keuring?

De APK keuring is een wettelijk verplichte keuring die gericht is op veiligheid en het milieu. De APK is een veel minder uitgebreide keuring en geeft minder inzicht en geen enkele garantie over de technische staat waarin de auto verkeerd. De aankoopkeuring is een veel uitgebreidere controle die ook meer tijd in beslag neemt. Uiteraard kunt u de APK check eventueel met de aankoopkeuring combineren.

14. Kan ik als verkoper een aankoopkeuring laten uitvoeren?

Uiteraard. Zowel de koper als de verkoper kan de aankoopkeuring laten uitvoeren. Door als verkoper de aankoopkeuring te laten uitvoeren kunt u uw auto met inzicht en zekerheid over de technische staat verkopen. Dit geeft uw auto direct een meerwaarde en zal daarom waarschijnlijk sneller verkocht worden.

15. Kan ik een aankoopkeuring op een geïmporteerde auto laten uitvoeren?

Ook geïmporteerde auto’s kunnen aangemeld worden voor een aankoopkeuring. Hiervoor rekenen wij geen meerkosten.

16. Geeft ACC Oosterwolde ook een oordeel over de waarde van de auto na de aankoopkeuring?

De aankoopkeuring geeft u een duidelijk inzicht over de technische staat van de auto. Als onafhankelijke partij geven wij geen waardeoordeel over de vraagprijs van de auto. De prijsonderhandeling is iets tussen u en de verkopende partij.

 

 

Plaats hier uw zoekopdracht...