De ACC Oosterwolde Aircocheck

De airco-installatie van uw auto is helaas niet onderhoudsvrij. Het systeem verliest jaarlijks tot 10% aan koudemiddel. Wanneer de airco beschikt over te weinig koudemiddel ontstaat er slijtage. Een reparatie kan zomaar oplopen tot meer dan 500 euro. Bovendien veroorzaakt een matig of slecht werkende airco een veel hoger brandstofverbruik.

Een goed werkende airco betekent niet alleen comfortabel autorijden maar draagt ook bij aan de verkeersveiligheid. Concentratie en reactiesnelheid van bestuurders zijn sterk afhankelijk van de omstandigheden in de auto. Uit onderzoek blijkt dat ‘frisse bestuurders’ alerter reageren en tot dertig procent minder vaak betrokken zijn bij auto-ongelukken. Bovendien bepaalt uw airco en het interieurfilter de kwaliteit van de lucht die u inademt. Wist u dat de luchtkwaliteit in de auto soms wel 6 keer meer verontreinigd is dan de buitenlucht?

ACC Oosterwolde zorgt er voor dat uw airco in optimale conditie blijft. Dit voorkomt dure reparaties en nare luchtjes die brandende ogen of geïrriteerde luchtwegen en hooikoorts veroorzaken. ACC beschikt over een speciaal controle- & onderhoudsprogramma voor aircosystemen, uitgevoerd door onze airco-specialisten.

“ACC Oosterwolde adviseert een jaarlijkse controle en eens per 2 jaar een airco service beurt.”

ACC Oosterwolde AircoCheck: GRATIS

Voorkom dure reparaties en maak gebruik van de gratis ACC Oosterwolde AircoCheck! Wilt u weten hoe goed uw airco nog werkt? Kom dan langs bij ACC Oosterwolde voor de gratis AircoCheck. Onze specialisten controleren gratis de werking van uw airco en of deze de temperatuur nog onder controle houdt.

Met Airco Reiniging & Fresh wordt de airco gereinigd van bacteriën, gisten en schimmels met Forté Air Conditioner Treatment en tevens voorzien van een frisse geur.

Met de Airco Servicebeurt wordt het koudemiddel van uw airco vervangen en gerecycled*, volgens officiële STEK-eisen. Uw airco werkt en koelt weer optimaal! U kunt de Airco Servicebeurt ook voordelig combineren met Airco Fresh.

Met de Airco Servicebeurt wordt het koudemiddel van uw airco vervangen en gerecycled*, volgens officiële STEK-eisen. Bovendien wordt uw airco gereinigd (Airco Fresh). Dit voorkomt bacteriën en verhelpt nare luchtjes.

*Recycling op basis van koudemiddel R134a

Last van hooikoorts?

Laat uw interieurfilter controleren! Juist voor automobilisten die last hebben van hooikoorts is een goed werkend interieurfilter van belang, zeker met de zomer voor de deur. Het filtert namelijk o.a. de pollen uit de lucht die zorgen voor een allergische reactie.

Hieronder enkele tips die u zelf kunt toepassen om uw airco in goede conditie te houden en zo energiezuinig mogelijk te gebruiken.

  • Parkeer uw auto zomers indien mogelijk in de schaduw.
  • Is de auto erg warm, zet dan voor vertrek eerst de deuren open, of rijd even kort met de ramen open. Hierdoor wordt de ‘grootste’ warmte snel uit de auto afgevoerd en uw airco niet onnodig zwaar belast.
  • Zet de airco minimaal eens per week 10 minuten aan. Dit voorkomt lekkages door uitdroging van pakkingen en afdichtingen en zorgt ervoor dat uw airco optimaal blijft werken.
  • Stel de temperatuur maximaal 5 graden onder de buitentemperatuur in, het temperatuurverschil tussen binnen en buiten wordt anders te groot.
  • Schakel de airco 5 minuten voor aankomst uit. Dit voorkomt condensvorming in de installatie en daarmee de kans op schimmel en dus onaangename geuren.
  • Laat uw airco 1 keer per jaar gratis controleren door ACC Oosterwolde.

ACC Oosterwolde reinigt uw airco met Forté!

Gemiddeld zitten we bijna een half uur per dag in de auto. Een schoon en fris klimaat in de auto is daarom uiterst belangrijk! Om dit te garanderen adviseert ACC Oosterwolde om jaarlijks uw airco te laten reinigen. Hiervoor gebruiken wij de professionele aircoreiniger van Forté. Dit product reinigt het hele aircosysteem en zorgt tevens voor een frisse geur.

Waarom reinigen?

De voordelen van een airco zijn niet meer weg te denken: in de zomer blijft het hoofd lekker koel en in de winter voorkomt de airco dat ramen beslagen raken. Uit onderzoek blijkt bovendien dat een ‘koele’ automobilist zich beter kan concentreren en een hoger reactievermogen heeft. De vochtige omgeving in een aircosysteem kan een bron zijn voor bacteriën, gisten en schimmels. Dit veroorzaakt vaak een muffe geur en een verhoogde kans op allergische reacties. Juist door schimmelsporen kunnen inzittenden last krijgen van verkoudheid, keelpijn, geïrriteerde luchtwegen en tranende ogen. Door de airco jaarlijks te laten reinigen met Forté Air Conditioner Treatment wordt voor een fris en gezond klimaat gezorgd, waarbij inzittenden zich op hun gemak voelen en de chauffeur helder en alert blijft.

De voordelen van een aircoreiniging met Forté:

  • Frisse, gezonde lucht, vrij van bacteriën, gisten én schimmels
  • Een schone airco voorkomt allergische reacties
  • Ramen vrij van condens in de koudere periodes
  • Aangenaam klimaat: comfortabel en koel

Aircoservice

Steeds meer personenauto’s en bedrijfswagens zijn voorzien van een aircosysteem. Een airco is comfortabel en zorgt er voor dat u ontspannen kunt autorijden. Daarnaast levert de airco een wezenlijke bijdrage aan de veiligheid doordat het concentratievermogen van de bestuurder bij een aangename temperatuur optimaal blijft. Zomers houdt de airco uw auto lekker koel en in de winter voorkomt het dat de ruiten beslagen. Het is verstandig de airco in alle jaargetijden te gebruiken, dit voorkomt dat door stilstand nare luchtjes ontstaan.

Plaats hier uw zoekopdracht...