ACC Oosterwolde en Brink trekhaken, een ijzersterk koppel!

Brink produceert en levert verschillende soorten trekhaken. Brink is marktleider op het gebied van trekhaken en vrijetijdsproducten voor uw auto. Marktleider zijn ze niet voor niets. Door jarenlange productinnovatie is Brink de concurrentie vele kilometers voor gebleven. Brink staat voor de beste kwaliteit tegen een scherpe prijs.

Naast de vaste trekhaak heeft Brink de wegdraaibare en de afneembare trekhaak ontwikkeld. Zeer goede alternatieven, die u het gemak bieden van een trekhaak zonder daarvoor het fraaie uiterlijk van uw auto aan te tasten.

Vaste trekhaken

De vaste trekhaak van Brink is de conventionele trekhaak, en is het laagst geprijsd van alle trekhaken.

 • De vaste trekhaak is vooral geschikt voor intensief gebruik.
 • Net als bij de andere trekhaken wordt ook bij de ontwikkeling van de vaste trekhaak gelet op het design van de auto, bijvoorbeeld door het vermijden van een bumperuitsnede.

De kwaliteit is onberispelijk, daarvoor staat de naam Brink garant. Vaste trekhaken zijn er vrijwel voor elke auto. Voor sommige modellen is een flensuitvoering (2- of 4-gats) verkrijgbaar.

Wanneer de kogel voor de kentekenplaat komt, is een trekhaak met een afneembare kogel de juiste keuze. In dit geval, moet de kogel namelijk op momenten dat de aanhanger niet aangekoppeld is, verwijderd worden. Hierbij geldt dat daarbij geen speciaal gereedschap gebruikt mag worden.

Afneembare trekhaken

ACC Oosterwolde voert twee soorten afneembare trekhaken in haar assortiment. De Brinkmatic Classic en de Brinkmatic Advance.

Brinkmatic Classic (BMC)

De BMC was de eerste afneembare trekhaak in het assortiment van Brink. De BMC kent de volgende voordelen:

 • Goede bereikbaarheid van het bedieningsmechanisme / schuifmechanisme
 • Bereikbaarheid / zichtbaarheid huls; door de horizontale positie is de huls altijd zeer goed bereikbaar.
 • Esthetische vormgeving van de afneembare kogel
 • Laag gewicht kogel.
 • Door de horizontale positie is de afneembare kogel zeer kort en licht geconstrueerd.

Brinkmatic Advance (BMA)

De BMA is de meest gebruikersvriendelijke afneembare trekhaak in het assortiment van Brink.

De BMA kent de volgende voordelen:

 • Esthetiek van de auto blijft behouden bij afgenomen kogel
 • Erg gemakkelijk te bedienen, goede bereikbaarheid van huls, goede bereikbaarheid van de draaiknop.
 • Gemakkelijke montage.
 • Veilig (duidelijk zichtbare en hoorbare indicatie op draaiknop)
 • Esthetische vormgeving van de kogel
 • Laag gewicht kogel

Informeer bij ACC Oosterwolde over de mogelijkheden en prijzen voor het monteren van een afneembare trekhaak!

Wegdraaibare trekhaken

De wegdraaibare trekhaak is sinds 2006 op de markt en verenigt alle voordelen van vaste en afneembare trekhaken. Het grote voordeel van deze trekhaak is dat hij onzichtbaar achter de bumper verborgen is, maar altijd beschikbaar is voor gebruik.

Verdere voordelen zijn:

 • De bediening is geheel buiten het voertuig.
 • Geen losse kogel meer in de kofferbak.
 • Het systeem is veilig door een duidelijk hoorbare klik bij het vergrendelen in combinatie met de duidelijk zichtbare rood/groen indicatie op de draaiknop.
 • De trekhaak heeft een montagetijd die gelijk is aan vaste en afneembare trekhaken.

Informeer bij ACC Oosterwolde over de mogelijkheden en prijzen voor het monteren van een wegdraaibare trekhaak! Brink Towing Systems www.brink.eu

Kabelsets

In de moderne auto’s is elektronica niet meer weg te denken. Checkcontrole systemen, boardcomputers, parkeersensoren en intelligentie in de vorm van computernetwerken in de auto (databussystemen) verhogen het comfort en de veiligheid van de automobilist. Verder wordt de bedrading in moderne voertuigen steeds dunner waardoor het aansluiten van extra accessoires niet zonder meer mogelijk is. Daarom adviseert Brink te allen tijde het gebruik van voertuigspecifieke kabelsets.

ACC heeft voertuigspecifieke kabelsets voor praktisch alle courante modellen, die zijn berekend op deze nieuwste technieken. Dat betekent dat u niet meer hoeft te zoeken naar de diverse functies in de originele bedrading en geen risico loopt op het beschadigen van de bedrading en elektronica in de auto. U klikt de speciale stekkers in de connectoren, klaar!

Veiligheid

Bij het gebruik van voertuigspecifieke kabelsets van Brink blijven elektronische apparatuur, databussystemen en zeer dunne bedrading intact en bovendien blijft de verlichting altijd op de juiste sterkte branden waardoor de veiligheid is gewaarborgd.

Wettelijke eisen

Alle Brink kabelsets zijn zo uitgevoerd dat ze aan de in het land geldende wettelijke eisen voldoen. Zo zijn alle kabelsets voorzien van een mistlampaansluiting en wordt bij de meeste uitvoeringen het mistlicht uitgeschakeld wanneer de stekker in de stekkerdoos aangesloten is. Dit voorkomt de hinderlijke rode gloed die anders weerkaatst in uw binnenspiegel.

Trekhaak monteren

Kies ACC Oosterwolde in Oosterwolde voor uw trekhaak!

Wilt u een trekhaak onder uw auto laten monteren? Ook voor het scherp geprijsd monteren van een trekhaak bent u bij ACC Oosterwolde in Oosterwolde aan het juiste adres. Onze monteurs zorgen niet alleen voor een vakkundige montage, maar geven u ook betrouwbaar advies over de beste trekhaak in uw situatie. Ga daarom ook voor een trekhaak naar uw garage in Oosterwolde!

Montage van uw trekhaak door ACC Oosterwolde in Oosterwolde

Nadat u samen met onze monteurs hebt gekozen voor de beste trekhaak voor uw auto, zorgt ACC Oosterwolde in Oosterwolde natuurlijk ook voor een vakkundige montage. Zo kunt u er zeker van zijn dat de trekhaak betrouwbaar is gemonteerd en u veilig met uw caravan, aanhangwagen of fietsenrek de weg op kunt.

Trekhaken voor elke situatie

Afhankelijk van de soort trekhaak en het gewicht van uw auto kunt u er van alles mee trekken en dragen, van caravan tot fietsenrek. Of u het beste kunt kiezen voor een vaste trekhaak, een afneembare trekhaak of een wegdraaibare trekhaak hangt af van uw auto. ACC Oosterwolde in Oosterwolde adviseert u graag over de juiste keuze voor uw auto en persoonlijke wensen.

Trekhaak monteren door ACC Oosterwolde

Nieuwsgierig naar de kosten van het laten monteren van een trekhaak? Of wilt u advies over de beste trekhaak in uw situatie? Kom dan gerust eens langs bij uw garage in Oosterwolde en onze vakkundige specialisten kunnen u meteen meer vertellen.

Plaats hier uw zoekopdracht...