De juiste banden onder uw auto zorgen ervoor dat u veilig kunt autorijden. Ze vormen niet voor niets het enige contact met de weg! Veiligheid, comfort, stabiliteit, wendbaarheid en grip zijn sleutelwoorden. ACC Oosterwolde adviseert u als merkonafhankelijke bandenspecialist graag over de juiste banden voor uw auto.

Winterbanden, zomerbanden en opslag

Het is veilig en dus verstandig om vanaf november tot en maart met winterbanden te rijden. Winterbanden hebben bij temperaturen onder de 7°C een betere grip, betere wegligging en kortere remweg dan zomerbanden. Ook hebt u met winterbanden minder kans op aquaplaning. In veel Europese landen zijn winterbanden verplicht tijdens de wintermaanden. Zelf geen plek voor de opslag van uw tweede paar banden? Dan regelt ACC Oosterwolde dat voor u!

Bandenservice – balanceren en uitlijnen

Een goede balans en juiste uitlijning van uw autobanden heeft direct effect op uw rijcomfort en wegligging. Bovendien slijten zowel uw banden als auto minder snel en bespaart u brandstof. ACC Oosterwolde heeft de juiste vakkennis en apparatuur in huis om uw auto goed uit te lijnen. Ons advies is om de uitlijning eens per jaar of om de 20.000 kilometer te controleren.

ACC Oosterwolde voor uw autobanden!

ACC Oosterwolde is niet alleen voordelig en snel: uw garage heeft vakmanschap en veiligheid hoog in het vaandel staan. Onze vakmensen hebben verstand van autobanden en adviseren merkonafhankelijk. Dankzij vakkundig personeel en moderne apparatuur zorgt ACC Oosterwolde ervoor dat u veilig de weg op gaat.

Winterbanden

Winterbanden in Oosterwolde? Kies ACC Oosterwolde!

Het is verstandig om vanaf november t/m maart met winterbanden te rijden. Winterbanden hebben bij temperaturen lager dan 7 graden Celsius meer grip, betere wegligging en een kortere remweg dan zomerbanden. In veel Europese landen zijn winterbanden verplicht tijdens de wintermaanden. ACC Oosterwolde in Oosterwolde wisselt de banden voor u om en zorgt voor veilige opslag van uw zomerbanden.

Wat zijn winterbanden?

De winterbanden waar ACC Oosterwolde mee werkt hebben een andere rubbersamenstelling dan zomerbanden. Ook hebben de banden een speciaal, dieper profiel. Hierdoor hebben winterbanden in de herfst en in de winter een veel betere grip en verhogen ze het rijcomfort. Bovendien hebt u

minder kans op aquaplaning. Kom gerust eens langs in Oosterwolde en de specialisten van ACC Oosterwolde kunnen u nog meer voordelen van winterbanden vertellen.

Winterbanden in het buitenland

Gaat u wel eens naar het buitenland? Dan adviseert ACC Oosterwolde in Oosterwolde om geen onnodig risico te nemen en te kiezen voor winterbanden. In veel (Europese) landen is het gebruik van winterbanden namelijk verplicht gedurende de wintermaanden. U kunt in grote problemen komen wanneer u in de wintermaanden met zomerbanden rijdt en vervolgens een ongeluk krijgt of veroorzaakt. Laat u adviseren door onze vakspecialisten in Oosterwolde.

ACC Oosterwolde: specialist in winterbanden

Banden moeten volgens ACC Oosterwolde in Oosterwolde voldoen aan comfort, stabiliteit, wendbaarheid en grip. Kies voor veiligheid en laat u door ACC Oosterwolde merkonafhankelijk adviseren over de juiste winterbanden. Veilig de weg op met ACC Oosterwolde!

Bandenservice

Balanceren

Als uw stuur bij een bepaalde snelheid gaat trillen, of als u ongebruikelijke geluiden hoort, kan er sprake zijn van onbalans in één of meerdere banden. Niet goed gebalanceerde banden slijten sneller, maar ook de onderdelen van de wielophanging slijten sneller. De oplossing is opnieuw balanceren. Goed gebalanceerde banden bevorderen het rijcomfort en wegligging, vermindert slijtage aan uw banden en bespaart brandstof.

Uitlijnen

Een niet goed uitgelijnde auto rijdt niet prettig en heeft gevolgen voor de wegligging en veroorzaakt een snellere bandenslijtage en verbruikt meer brandstof. Wanneer de auto ‘scheef trekt’ is de uitlijning niet meer goed. De oorzaak kan een geraakte stoeprand of een grote oneffenheid in de weg zijn.

Om een auto goed uit te lijnen is vakkennis en moderne uitlijnapparatuur vereist, beide zijn bij ACC Oosterwolde aanwezig. Wij adviseren eens per jaar of om de 20.000 km te controleren op de uitlijning. Dit bevordert de het rijcomfort en –prestaties, vermindert slijtage aan uw banden en bespaart brandstof.

Bandenopslag

Het is verstandig om tijdens de herfst- en de wintermaanden gebruik te maken van winterbanden. Maar waar laat u uw zomerbanden? En waar laat u uw winterbanden in de lente en zomer? Heeft u zelf geen plek om uw banden op te slaan, dan regelt ACC Oosterwolde dat voor u!

Bandenwissel

Bij de meeste personenauto’s slijten de voorbanden sneller dan de achterbanden, dit komt omdat de meeste personenauto’s voorwielaandrijving hebben. In de meeste gevallen slijten de voorbanden dus sneller dan de achterbanden. Daarom adviseert ACC Oosterwolde elke 10.000 tot 15.000 km, de

banden van voor naar achter en omgekeerd te wisselen. Door het wisselen van de banden slijten de banden gelijkmatiger. Tijdens de bandenwissel worden de banden gelijk geïnspecteerd en gecontroleerd op ongelijkmatige slijtage. Door tussentijds te wisselen en eventueel opnieuw te balanceren en/of uit te lijnen gaan uw banden langer mee en wordt uw veiligheid verhoogd.

Run on flat

Auto’s voorzien met Run on flat banden kunnen na een klapband of lekkage nog 80 kilometer verder rijden. Dit komt doordat Run on flat banden zijn voorzien van versterkte zijwanden. Hierdoor kunnen de banden het gewicht van de auto ook dragen als er geen spanning meer in de band zit. Met Run on flat banden staat u dus nooit meer met een lekke band aan de kant van de weg.

Het monteren van een Run on flat band vereist de nodige kennis en vakmanschap. Bij ACC Oosterwolde is uiteraard, als merkonafhankelijk bandenspecialist, deze kennis en vakmanschap aanwezig.

Bandenreparatie

Wanneer er niet met een lekke band is doorgereden kan ACC Oosterwolde vaak de band repareren. Na reparatie wordt de band altijd gebalanceerd. Door reparatie bespaart u geld!

Zomerbanden

Zomerbanden in Oosterwolde? Kies ACC Oosterwolde!

ACC Oosterwolde adviseert om van april t/m oktober met zomerbanden te rijden. De temperaturen zijn dan meestal hoger dan 7 graden Celcius en dan zijn zomerbanden het meest effectief. U bespaart brandstof en voorkomt onnodige slijtage aan uw winterbanden. Uw tweede set banden kan gedurende de zomermaanden gewoon bij uw garage in Oosterwolde worden opgeslagen.

Merkonafhankelijk advies: ACC Oosterwolde in Oosterwolde

Bij ACC Oosterwolde vindt u een zeer breed assortiment aan zomerbanden van hoge kwaliteit. ACC Oosterwolde adviseert namelijk merkonafhankelijk. Zo kunt u er zeker van zijn dat u altijd kiest voor zomerbanden die qua prijs en kwaliteit echt bij u passen. ACC Oosterwolde heeft niet alleen zomerbanden van high performance kwaliteit voor personenauto’s, maar ook voor bestelwagens, 4×4/SUV, caravans en aanhangwagens.

Zomerbanden opslaan bij ACC Oosterwolde in Oosterwolde

Wanneer u kiest voor afwisselend rijden met zomerbanden en winterbanden, hebt u altijd te maken met een extra set banden. Waar laat u uw winterbanden in de zomer en uw zomerbanden in de winter? Als dat nodig is regelt ACC Oosterwolde de opslag voor u. In Oosterwolde is ruimte genoeg!

ACC Oosterwolde: specialist in zomerbanden

Nieuwsgierig naar ons assortiment aan zomerbanden en de bijbehorende prijzen? Kom gerust een keertje langs bij uw garage in Oosterwolde. De bandenspecialisten van ACC Oosterwolde vertellen u graag meer over de mogelijkheden. Daarnaast kunt u ook bij ACC Oosterwolde terecht voor onderhoud aan en controle van uw banden.

All Season banden

Betrouwbare all season banden in Oosterwolde? ACC Oosterwolde!

Geen zin om elk half jaar uw banden te laten wisselen, maar wilt u toch met alle weersomstandigheden veilig de weg op kunnen? Kies dan voor het beste van twee werelden: de all season band. ACC Oosterwolde in Oosterwolde vertelt u graag meer en staat daarnaast voor u klaar bij het onderhoud, zoals het uitlijnen en balanceren van uw banden.

Voordelen van all season banden

ACC Oosterwolde in Oosterwolde adviseert all season banden aan autobezitters die geen zin hebben in een halfjaarlijkse bandenwissel, maar die toch goede prestaties verwachten in elk seizoen. De all season banden waar ACC Oosterwolde mee werkt gaan net zo lang mee als zomerbanden en winterbanden en zorgen het hele jaar door voor optimaal rijcomfort.

Merkonafhankelijk advies van ACC Oosterwolde in Oosterwolde

Hoe weet u zeker dat u veilig de weg op kunt met uw all season banden, maar niet te veel betaalt? ACC Oosterwolde in Oosterwolde is gespecialiseerd in high performance banden en werkt merkonafhankelijk. Altijd eerlijke kwaliteit voor een eerlijke prijs. Of u nu all season banden zoekt voor uw personenauto of voor uw caravan of bestelbus: ACC Oosterwolde in Oosterwolde heeft het allemaal in huis.

ACC Oosterwolde: specialist in all season banden

De bandenspecialisten van ACC Oosterwolde vertellen u graag meer over ons assortiment aan all season banden en de bijbehorende prijzen. Kom gerust langs in Oosterwolde en wij helpen u direct verder. Veilig de weg op met de banden van ACC Oosterwolde!

Plaats hier uw zoekopdracht...